Tänk er framtiden

fick nyss en randomtanke. Tänk att vi kan vara helt döda eller fullt i liv om 1 år, eller 1 månad. Vi vet inte än vad som kommer hända. Vi kanske är med om en olycka eller världens bästa grej imorrn. Men vi vet inte än.
Det är det som är så fantastiskt. Framtiden kan ändra sej, framtiden kan bli helt annorlunda än vi tänkt oss.
Utan en människa som ni någonsin träffat kanske er framtid skulle bli helt olik.
Det är så konstigt, att bara man träffat en person kan en stor del av ens framtid ändras.
Tänk om ni träffar någon, ni blir tillsammans. och sen gör ni slut! tänk vad mycket snack om det, vad mycket "finns" sms, och allting. Vilken förändring det skulle varit om ni aldrig ens träffat. Inget av detta hade hänt.
Det finns så mycket som kan ändra en stor del av eran och någon annans framtid.
Det ni gör, påverkar nästan alltid nån annan. Inte alltid, men nästan. Som om ni är själva hemma, går och tar en banan som igentligen lillasyrran skulle haft med sej till dagis. Hon fick aldrig den där bananen, och hon blev väldigt sur på dagis för att hon inte hade med sej sin banan. Det kanske går ut över hennes vänner och hon blir arg bara för att hon inte fick i sej den där bananen som gav henne kraft att inte bli sur, och fortsätta leka och vara glad hela dagen fram till lunch. Bara för en liten banan, som du kanske åt eller inte. Det påverkar så mycket ! 
Men när du åt den där bananen visste inte du att det kan påverka nån annans dag. Det finns så mycket smågrejer som kan bli stort för nån annan. Om du går på stan, köper en tröja som din kompis har. Hon kanske blir sur för att du köpte en likadan. Ni börjar bråka och allting slutar med att ni inte är vänner. Bara för att du köpte en liten tröja. Sen kanske hon ligger hemma och gråter för att ni inte är vänner längre. Det påverkar så mycket i många andra liv som man kanske inte tänkte på när man köpte tröjan. 
Men det kunde du ju inte veta när du köpte den där tröjan, att du skulle förlora en vän för det. Det finns så mycket som kan påverka väldigt lite eller väldigt mycket i andras liv. Det kanske påverkar naturen. Eller din lärare. Din familj eller kanske dina vänner? men än vet vi inte vad vi kommer göra för misstag. Så tänk på det, när din kompis köpte lekadan tröja som du menade hon inte att köpa den bara för att du hade den. 
 
det hade jag på tankarna! förstår om ni inte orkar läsa. woopwoop, läs om ni vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0